Puhutaan läheisriippuvuudesta – Verkkoryhmä

99,00 sis alv 24%

Tämä verkkoryhmä on suunnattu sinulle joka haluat tutustua läheisriippuvuuden ilmiöön ja kaipaat vertaistuellista, ammatillisesti ohjattua ryhmää ympärillesi.  Verkkoryhmässä saat laajasti tietoa läheisriippuvuuden ilmiöstä ja mahdollisuuden kysyä sinua askarruttavia asioita turvallisessa pienryhmässä. Jaamme kokemuksia, ymmärrystä ja tukea toinen toisellemme.

Ryhmä kokoontuu 4 kertaa ( 2-3 x 45min ). Lisätiedot tuotekuvauksessa.

Osastot: ,

Tervetuloa Läheisten klinikan PUHUTAAN LÄHEISRIIPPUVUUDESTA – Verkkoryhmään.

Läheisriippuvuus on tunnesäätelyn ja impulssikäytöksen häiriötila, jossa kokija ei tunnista omia primääri ( ensisijainen ) tunteitaan. Läheisriippuvaisella on pakonomainen tarve ( -riippuvuus ) rauhoittaa omaa tunnetilaansa toisen ihmisen ( läheis- ) tai yhteisön kautta. Hänen toimintansa on usein automaattista ja täysin tiedostamatonta, ennen kuin hän saa ymmärryksen omasta läheisriippuvuudestaan. Läheisriippuvuus on erittäin inhimillistä ja selitettävissä oleva asia. Usein toipumisen ensiaskeleet alkavatkin siitä, kun ihminen saa tietoa läheisriippuvuudesta ja kykenee ymmärtämään itseään ja toimintaansa paremmin.

Siksi me Läheisten klinikalla teemme työtä sen eteen, että ilmiötä tunnistettaisiin paremmin ja mahdollisimman moni saisi aiheesta tietoa. Etenkin päihdeläheisten ja alkoholistien aikuisten lasten keskuudessa Läheisriippuvuus on erittäin yleistä ja vaatii asiantuntevaa hoitoa ja turvallista kuntoutusympäristöä. Vertaistuella on suuri merkitys läheisriippuvuuden hoidossa.

Tämä verkkoryhmä on suunnattu sinulle joka:

 • Haluat tutustua läheisriippuvuuden ilmiöön ja/tai oppia ja ymmärtää siitä lisää
 • Kaipaat vertaistuellista, ammatillisesti ohjattua ryhmää ympärillesi
 • Haluat mahdollisuuden keskustella aiheesta ja pohtia asioita turvallisten ihmisten parissa

Verkkoryhmässä saat:

 • Laajasti tietoa läheisriippuvuuden ilmiöstä
  • LR Synty ja kehitys
  • LR Ilmenemismuodot ja seuraukset
  • LR Toipuminen ja hoitomuodot ( Vertaistuen merkitys )
 • Kuulla erilaisia kokemuksia läheisriippuvuudesta
 • Vertaisryhmän tuen omille kokemuksillesi
 • Mahdollisuuden kysyä sinua askarruttavia asioita turvallisessa pienryhmässä

Ryhmämme kokoontuu 4 kertaa:

 • ma 10.10 klo 17-19
 • to 13.10 klo 17-19
 • ma 24.10 klo 17-19
 • to 27.10 klo 17-19

Verkkoryhmän tapaamiseen kuuluu aina kuulumisten vaihto,  teeman mukainen alustusluento ja ryhmässä käytävä dialogi käsiteltävästä teemasta. Verkkoryhmämme tunnelma on avoin, rento ja ihmisläheinen. Emme turvaudu kliiniseen asiantuntijarooleihin vaan puhumme asioista kokemuksien ja oikean elämän esimerkkien kautta. Ryhmässämme sinulla on paikka juuri sellaisena kuin olet!

Ryhmän hinta on 99€ ja mukaan mahtuu max. 8 ihmistä.

Verkkoryhmän ohjaajana toimii Riippuvuuksien psykososiaaliseen hoitoon erikoistunut sairaanhoitaja, läheisohjaaja Jenna Takatalo. Jenna on työskennellyt päihdeläheisten ja läheisriippuvaisten parissa vuodesta 2017  Minnesota- mallisissa päihdehoitolaitoksissa ja yrittäjänä. Nykyisin Jenna toimii Läheisten klinikan vastaavana ohjaajana ja tekee psykososiaalista kuntoutustyötä päihdeläheisten, alkoholistien aikuisten lasten ja läheisriippuvaisten parissa. Jennan työotteeseen kuuluu näkemys ihmisen kokonaisvaltaisuudesta. Ohjauksissa huomioidaan psyykkinen-, fyysinen-, sosiaalinen- ja henkinen puoli. VOIT TUTUSTUA JENNAAN TÄÄLTÄ

Ilmoittaudu mukaan ryhmäämme 7.10 klo 16:00 mennessä osoitteessa [email protected].

Saat linkin ryhmäämme paluupostissa ennen ensimmäistä tapaamistamme.

Lämmin halaus ja tervetuloa mukaan ryhmäämme!

-Jenna

Vieritä ylös